ÖDEME SİSTEMİNDE YENİ TEKNOLOJİ

Okuduğunuz haber
ŞİŞLİ SİYASET ARENASI

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR

Anasayfa   /    SİYASET    /    ŞİŞLİ SİYASET ARENASI

ŞİŞLİ SİYASET ARENASI

Kentim Şişli Gazetesi bu sayıdan itibaren Şişli Siyaset Arenası’nda ilçedeki siyasi kimliklerle yaptığı söyleşilerle siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeyi amaçlıyor.

SİYASET      21 Subat 2020 - 17:49     0

ŞİŞLİ SİYASET ARENASI

Şişli İlçesindeki siyasi parti yönetici ve temsilcileri ile yıl içinde belirli periyotlarda yapacağımız söyleşileri karşılaştırmalı olarak siz okuyucularımızın bilgi ve değerlendirmesine sunarak kamusal bir görevi yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz.

Tarafsız ve adil gazetecilik ilkeleri doğrultusunda halkın bilgilenme hakkını gözeterek gerçekleştirdiğimiz ve süreklilik kazanmasını planladığımız bu dizinin ilkinde Şişli’deki altı siyasi parti yöneticileri Siyaset Arenasının sorularını içtenlikle yanıtladı.

Haberimizi hazırladığımız tarihte Halkların Demokratik Partisi, İlçe Başkanlığı seçim çalışması yürüttüğü için gazetemizde yer alamadı, gelecek ayki röportajda yer alabilirler.

CHP

1- Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Oya Akman, 1965 Şişli doğumluyum. Hem Anne hem de baba tarafından Şişli’deki üçüncü kuşağım. Evliyim bir çocuk annesiyim. İstanbul Üniversitesi Psikoloji mezunuyum. Yurtdışında bir üniversitenin İletişim Fakültesinde hem lisan hem de iletişim eğitimi aldım. Üniversiteyi bitirir bitirmez kendi şirketimi kurarak ticaret hayatına atıldım. Sivil toplum kuruluşlarında aktif çalışmalar yaparak etkin roller aldım. 2012 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Şişli İlçesi Kadın Kolu Başkanı olarak görev aldım ve aktif siyasetin içine girdim. 2019 yılının 8 Ekim’inde Cumhuriyet Halk Partisi Şişli İlçe Başkanı olarak tekrar göreve çağrıldım. Yetkin bir ekiple çalışarak İlçemizi 37. Olağan Kongremize hazırladık. 22.Aralık.2019 da yapılan Olağan Kongremiz sonrası 25 mahallenin tümünü kapsayan bir yönetim kurulu ile görev yapmaya başladım.

2- Partinizin Şişli İlçesindeki geçmişini kısaca özetler misiniz?

Cumhuriyet Halk Partisi 9 Eylül 1923'te kuruldu, Atatürkçülük vesosyal demokrasi görüşlerini benimsemiş, merkez solda yer alan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilk siyasi partisidir. CHP Şişli ilçesi çok eskilere dayanan siyasi çalışmalarını günümüze dek devam ettirmiştir.

3- Parti olarak ülkemizin karşılaştığı ve içinde bulunduğu en önemli üç sorunu açıklar mısınız?

Bizim gördüğümüz en önemli temel sorunlar, Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi beş ana başlıkta toplanabilir.

Bunlar;

1- Demokrasi

2- Eğitim

3- Dış Politika

4- Toplumsal Barış

5- Ekonomi

4- Parti olarak Şişli İlçesinin halkının gündelik yaşamını etkileyen en önemli üç sorun sizce hangileridir?

1- Plansız kentleşme/yeşil alan yetersizliği/ Deprem açısından riskli yapı stoğu/ Konut alanlarının merkezi yönetimin planları neticesinde bilinçsiz turizme kurban edilmesi/otopark sorunu

2- Kimi semtlerimizde sürdürülemez boyuta varan yoksulluk

3- Kreş ve bakımevi yetersizliği

5- Partinizin Şişli Halkına verdiği en önemli taahhüdü açıklar mısınız?

Teşhis ve çözümün geliştirilmesinde katılımcı belediyecilik anlayışı ile hareket edeceğimizi Parti olarak taahhüt ettik. Bu nedenle mahalle meclislerini kurduk. Parti, inanç, etnisite v.s ayrımı gözetmeden bütün halkımızın görüş ve önerilerini önceliyoruz. Belediye meclisinde de gündemimizi bu öncelikler ışığında yönetiyoruz.

6- Sizce Şişli’yi diğer ilçelerden ayıran en belirgin üç özellik nedir?

1- Şişli, tarihi çok eskilere dayanan bir ilçemizdir. Saray’ın Yıldız’a taşınmasının ardından özellikle saray erkanının konakları ile yerleşiminin geliştiği, özellikle de Rum ve Ermeni azınlıkların; Cumhuriyet sonrası yurttaşlarımızın mukim olduğu bir ilçedir. Ayrıca günümüzde de pek çok milletten yoğun göç almaktadır.

2- Şişli önemli bir turizm ve ticaret merkezidir. Bu nedenle gündüz ve gece nüfusu arasında muazzam bir fark oluşur. Bu hem bir zenginlik, hem de yönetilmesi gereken bir meseledir.

3- Şişli konum olarak sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin vitrini, belki de en önemli yerel markasıdır.

7- Şişli halkına ve seçmenlere mesajınız nedir?

Halkımızın sorunlarını da, bu sorunların çözümünü de biliyoruz. Bunun için yerelde derman belediyeciliği ilkelerini hayata geçireceğiz, devamında bu ilkeleri Türkiye de iktidara taşıyacağız. Bunun için hoşgörülü, saygılı, hakça paylaşan, hesap veren, şeffaf yönetilen, yoksulluğu yenen, üreten ve istihdam yaratan, yenilikçi, akıllı, ulaşım ve altyapı sorunları çözülmüş, nefes alan, sosyal adaleti sağlayan, kültür ve sanatı geliştiren, doğa dostu yeşil ile mutlu ve gülümseyen kentler yaratacağız.

İYİ PARTİ

1- Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Ahmet Ünal, 1973 Şişli doğumluyum. Mimarım, Evliyim 5 çocuk babasıyım.

2- Partinizin Şişli İlçesindeki geçmişini kısaca özetler misiniz?

İYİ Parti iki yıl önce, Türk demokrasisinde yaşanan tıkanmayı sona erdirmek, cumhuriyetimizi giderek uzaklaştığı demokratik değerlerle yeniden buluşturmak, milliyetçi ve kalkınmış bir ülke hedefine ulaşmak amacıyla kuruldu. Ben de partimizin kuruluşundan bu yana Şişli İlçe Başkanlığı görevini ürütüyorum.

3- Parti olarak ülkemizin karşılaştığı ve içinde bulunduğu en önemli üç sorunu açıklar mısınız?

1- Ülkemizin en öncelikli sorunu ekonomik krizdir. Türkiye’de giderek işsizlik artmakta, yoksulluk yaygınlaşmaktadır. Orta sınıftaki erime hızla devam etmektedir. Bu bakımdan ekonomiyi birinci sırada değerlendiriyorum.

2- Hemen ardından siyasetteki kutuplaşma havasını milli birliğimizi tehdit eden bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum. Kutuplaştırıcı siyaset Türkiye’yle büyük zarar vermektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu koşularda birliğe beraberliğe dayanışmaya ihtiyacı vardır.

3- Bir diğer önemli sorunumuz ise demokrasimizin rayından çıkmasına ve güçler ayrılığının adeta sona ermesine neden olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. Bu yanlıştan en kısa zamanda dönerek güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sisteme dönmek durumundayız.

4- Parti olarak Şişli İlçesinin halkının gündelik yaşamını etkileyen en önemli üç sorun sizce hangileridir?

1- İmar sorunları

2- Mahalleler arası sosyal dengesizlik ve yeşil alan eksikliği.

3- Gençlerimizin işsizliği ve spor alanlarının yeterince olmaması da hemen akla gelen sorunlardan bazıları.

5- Partinizin Şişli Halkına verdiği en önemli taahhüdü açıklar mısınız?

Şişli sadece İstanbul’un değil bütün Türkiye’nin dikkat kesildiği son derece önemli bir ilçedir. Bu bakımdan demokrat, kalkınmış ve milliyetçi bir Türkiye’de Şişli de hak ettiği, layık

olduğu yerde olacaktır. Bu mücadeleye omuz vermek isteyen bütün Şişlili hemşerilerimizi saflarımıza davet ediyoruz.

6- Sizce Şişli’yi diğer ilçelerden ayıran en belirgin üç özellik nedir?

Şişli’nin sayılmakla bitmeyecek özellikleri var olmakla birlikte belki de en öne çıkan özeliklerinden biri

1- gece nüfusu ile gündüz nüfusu arasındaki muazzam farktır. Biliyorsunuz Şişli’de gece nüfusu 275 bin civarındadır, gündüz nüfusu ise yaklaşık olarak 4,5 milyondur.

2- Bir diğer özellik ise negatiftir, İstanbul’un en az yeşil alana sahip ilçelerinden biridir. Bunu zaman yitirmeden eğiştirmemiz, tersine döndürmemiz gerekmektedir.

3- Bir başka özelliği ise Türkiye gayri safi hasılasının önemli bir bölümünü üreten ticaret ve ekonomi merkezi olmasıdır.

7- Şişli halkına ve seçmenlere mesajınız nedir?

Şişlili olmanın ayrıcalıklarını sonuna kadar hissedecekleri, çağdaş, temel sorunlarını çözmüş, her yaştan her kesimden

insanıyla mutlu, huzurlu ve dayanışma içinde bir Şişli hayalini

kurmaktan vazgeçmesinler. Anlattığım Şişli’yi hep birlikte

gerçeğe dönüştürelim.

SAADET PARTİSİ

1- Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Adım Adem Akbulut, 1967 İstanbul doğumluyum aslen Ordu Mesudiyeliyim. Evli ve 4 çocuk babasıyım, iş adamıyım 30 yıldır Refah, Fazilet ve Saadet olmak üzere Milli görüşün çeşitli teşkilat kademelerinde görev yaptım.

2- Partinizin Şişli İlçesindeki geçmişini kısaca özetler misiniz?

Merhum liderimiz Prof.Dr. Necmeddin ERBAKAN’IN 1969 yılında bağımsızlar hareketini başlatarak kurduğu Milli Nizam ve akabinde Milli Selamet den itibaren Milli Görüş davası Şişli İlçesinde günümüze kadar var olmuştur, ve Allah’ın izniyle kıyamete kadar da devam edecektir.

3- Parti olarak ülkemizin karşılaştığı ve içinde bulunduğu en önemli üç sorunu açıklar mısınız?

O kadar çok sorun var ki, aralarında evet bu en önemlisi dediğimizde sanki diğer sorunların önemine binaen haksızlık edeceğiz diye düşünüyoruz.

1- Yoksulluk, İşsizlik, Üretim Yetersizliği,

2- Deprem Önlemleri, Kentsel dönüşüm, Çarpık yapılaşma

3- Dış politika, ekonomi, dış borç, yolsuzluk vs

4- Parti olarak Şişli İlçesinin halkının gündelik yaşamını etkileyen en önemli üç sorun sizce hangileridir?

1- Trafik, 2- Otopark, 3- Betonlaşma

5- Partinizin Şişli Halkına verdiği en önemli taahhüdü açıklar mısınız?

Şu an sadece ilçe olarak değil, ülke olarak da ayrıştırmadan, ötekileştirmeden insanca hep beraber eşit bir şekilde yaşamak. Betonlaşma ve çarpık bir düzenden kurtulup, Allah muhafaza olası bir deprem de dayanıklı binalar ve toplanma alanları oluşturmak, maliyetine uygun katlı otoparklar oluşturup trafik ve otopark sorununu çözmek.

6- Sizce Şişli’yi diğer ilçelerden ayıran en belirgin üç özellik nedir?

Alış veriş ve iş merkezlerinin en yoğun olması, normal nüfusun 300 binlerde olup günlük hareketli nüfusun 2 milyona yaklaştığı bir ilçemiz. Farklı kültürlerden bir çok insanımızı içinde barındırır, Tarihi ve farklı kültürel zenginlikleri diğer ilçelere göre daha fazladır.

7- Şişli halkına ve seçmenlere mesajınız nedir?

Yeni Bir Dünya , Yeniden Büyük Türkiye, Yepyeni Bir İl ve ilçe oluşturmak.

DSP

1- Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Şefika Keskin, 34 yıllık Eğitimciyim. 21 Yıl Devlet Kadrolarında görev yaptım. Branşım Müzik ve Şan Eğitimi. 2009 yılında devletten emekli oldum ve aktif olarak siyasete girdim. 2014 yerel seçimlerinde Şişli Belediye Meclis üyesi oldum. 2019 Ocak ayında DSP ile seçim kampanyasını yürüttüm ve Eylül ayında olağan ilçe kongresinde İlçe Başkanı olarak seçildim. Evliyim, bir erkek çocuk annesiyim.

2-Partinizin Şişli İlçesindeki geçmişini kısaca özetler misiniz?

DSP 1985’de merhum Başbakanımız Sn Bülent Ecevit ve geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz değerli eşi Sn Rahşan Ecevit tarafından kurulmuştur. DSP Şişli ilçe örgütü de aynı tarihte faaliyete başlamıştır. 2012 yılında faaliyetine ara veren İlçemizi 2019 yılında yeniden kurduk ve daha da aktif bir yapılanma ile halkımıza hizmete hazırız.

3- Parti olarak ülkemizin karşılaştığı ve içinde bulunduğu en önemli üç sorunu açıklar mısınız?

1- Eğitim, 2- Sağlık, 3- Ekonomi

4- Parti olarak Şişli İlçesinin halkının gündelik yaşamını

etkileyen en önemli üç sorun sizce hangileridir?

Şişli İlçemiz İstanbul gibi büyük bir metropolün en merkezi ilçesi. Transit bir ilçe ve iş dünyasında pek çok sektörü barındıran bir ekonomi merkezi. Bu doğrultuda gündüz nüfusu 3 milyona kadar ulaşabiliyor ama yerleşik nüfusu 275 bin. İşte sorunlar burada başlıyor.

1- Trafik sorunu

2- Otopark sorunu

3- Temizlik sorunu

5- Partinizin Şişli Halkına verdiği en önemli taahhüdü açıklar mısınız?

DSP Olarak Şişli halkımıza öncelikle bahsettiğimiz sorunların çözümü noktasında projeler hazırladığımız ve bunun ötesinde İlçe Başkanlığımızda kurduğumuz 16 komisyonla çocuklarımız,

gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlı ve engellilerimiz ve pek çok alan da başlık oluşturarak hizmetlerimizin alt yapılarını oluşturuyoruz.

6- Sizce Şişli’yi diğer ilçelerden ayıran en belirgin üç özellik nedir?

1- Tarihi bir ilçemiz

2- Moda ve sanatın merkezi

3- Trafiğin en yoğun olduğu ilçe

7- Şişli halkına ve seçmenlere mesajınız nedir?

Şişli Halkımız her alanda her hizmetin en güzeline layık olan çok değerli bir halk. En eski sosyokültürel yapıyı barındıran ve birbiri ile bütünleşmiş bu yapıdaki her vatandaşımızı, her komşumuzu bu sınırlar içerisinde sorunlarını çözmüş bir yapıda mutlu etmek başlıca görevimizdir, bunun tek adresi de sosyal demokrasinin adresi olan DSP’dir.

MHP

1- Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Yavuz TELLİOĞLU, 1984 Trabzon doğumluyum. 1986 yılından itibaren Şişli’de ikamet etmekteyim. İlk, orta ve lise eğitimimi Şişli’de tamamladım. Haliç Üniversitesi Tekstil-Moda Tasarımı Bölümünden mezun oldum. Bahçeşehir Üniversitesi Reklamcılık Marka İletişimi Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisansımı tamamladım. Ülkü Ocaklarında Gençlik Kolları Başkanlığı, Şişli Ülkü Ocakları Başkanlığı, İstanbul Ülkü Ocakları Üniversiteler Masası Başkanlığı, Ülkü Ocakları İstanbul İl Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulunarak; 2014 yılında MHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevine atandım. Temmuz 2016 yılı itibariyle de Şişli İlçe Başkanlığını yürütmekteyim.

2- Partinizin Şişli İlçesindeki geçmişini kısaca özetler misiniz?

Milliyetçi-Ülkücü Hareketin Şanlı Mücadelesine ev sahipliği yapan Şişli İlçemiz 80 öncesi dönem de en çok şehit veren ilçelerimizdendir.Milliyetçi Hareket Şişli’de bugüne kadar istediği sonuçlara ulaşamamıştır. Azim ve karanlıkla mücadelemize devam edecek ve Şişlili vatandaşlarımızın her an yanlarında olacak, sorun ve sıkıntılarına çare arayacağız. Önümüzdeki süreçlere daha iyi hazırlanmak suretiyle çalışmalarımız devam edecektir.

3- Parti olarak ülkemizin karşılaştığı ve içinde bulunduğu en önemli üç sorunu açıklar mısınız?

1- Terör, 2- Bölgemizdeki gelişmeler, 3- Ekonomik durum

4- Parti olarak Şişli İlçesinin halkının gündelik yaşamını

etkileyen en önemli üç sorun sizce hangileridir?

1- Çarpık Yapılaşma, 2- Trafik, 3- Yeşil Alan

5- Partinizin Şişli Halkına verdiği en önemli taahhüdü açıklar mısınız?

Milliyetçi Hareket Partisi ‘’ Önce Ülkem ve Milletim Sonra Partim ve Ben’’ anlayışını şiar edinerek üretken belediyecilik çalışmalarımızı Şişli’de hayata geçirmek adına tüm dava arkadaşlarım üstün bir gayret göstermektedir. Bugüne kadar yerel yönetimlerde hak ettiğini göremeyen ilçemize, Şişli’de

MHP Zamanı diyerek bunu sağlayacağımızı belirtmek istiyorum. İlçemiz eski yerleşim yeri olması sebebiyle deprem konusunda çok ciddi çalışmalar yapılmalıdır. Şunu özellikle ifade etmeliyim

ki ilçemiz binalarının en az %30u depreme hazır değildir. Bunun yanında ilçemiz kişi başına düşen yeşil alan oranı bakımından en düşük yüzde oranına sahip ilçelerimizdendir.

6- Sizce Şişli’yi diğer ilçelerden ayıran en belirgin üç özellik nedir?

1- Şişli ilçesi gün içerisindeki aktif nüfusun en yoğun olduğu ilçelerimizdendir. Gece ile gündüz nüfusu arasında yaklaşık 2 buçuk milyon fark olan nadir bir ilçedir. 

2- Şişli ilçesi vatandaşlarının gelir düzeyi farklılıklarının en yüksek olduğu ilçelerden biridir. Vatandaşlarımızın yaşam standartları bakımından çok farklı olan bölgeleri bir arada bulunmaktadır.

3- Şişli ilçesi coğrafi konumu sebebiyle İstanbul’da ki şehir içi ulaşımda kilit rol oynamaktadır.

7- Şişli halkına ve seçmenlere mesajınız nedir?

Liderimizin de dediği gibi; Bizim partililerimiz yoktur bizim dava arkadaşlarımız vardır, öncelikli davamız ülkemizin ve milletimizin geleceğidir. MHP Şişli İlçe Başkanlığı olarak bugüne kadar farklı siyasi partilerde siyaset yapan veya hiç bir siyasi geçmişi olmayan Önce Ülkem ve Milletim Sonra Partim ve Ben anlayışına sahip Tüm Vatandaşlarımızı Partimize, Güçlü belediyecilik ve daha mutlu bir Şişli için kol kola yürümeye davet ediyoruz. Gelin hep birlikte gelecek nesillere daha güçlü ve daha temiz bir Şişli bırakalım.

AK PARTİ

1- Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Ömer Fuat Günday, 1969 İstanbul Şişli doğumluyum. İlk ve orta öğretinimini İstanbul’da tamamladım, İstanbul Üniversitesi İktisat fakültesini bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisinde Yüksek Lisansımı yaptım. 5. Dönem Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2. Bölge Teşkilat Başkanlığı görevinde bulundum, Ağustos 2015’te Ak Parti Şişli İlçe Başkanı olarak göreve başladım. 6. Olağan Kongrede tekrar İlçe Başkanlığı görevine seçildim. Şuan inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmada iş hayatıma devam etmekteyim. Evli ve üç çocuk babasıyım.

2- Partinizin Şişli İlçesindeki geçmişini kısaca özetler misiniz?

Partimiz kurulduğu 2001 yılından itibaren Şişli İlçe Teşkilatı Kurucular Kurulu oluşturulmuş ve göreve başlamıştır. Şişli teşkilatı aralıksız olarak çalışmalarına devam ede gelmiştir.

3- Parti olarak ülkemizin karşılaştığı ve içinde bulunduğu en önemli üç sorunu açıklar mısınız?

1- Terör

2- Muhalefet

3- Fetö

4- Parti olarak Şişli İlçesinin halkının gündelik yaşamını etkileyen en önemli üç sorun sizce hangileridir?

1- Deprim Riski ve İmarsız Yapılar

2- Trafik

3- Otopark

4- Yeşil Alan

5- Spor ve Kültür Merkezlerinin Yetersizliği

5- Partinizin Şişli Halkına verdiği en önemli taahhüdü açıklar mısınız?

Şişli halkına vereceğimiz en önemli taahhüdümüz yetki verilmesi halinde yer altı otoparklarıyla otopark sorununu çözmek, Şişli’mize olimpik bir yüzme havuzu kazandırmak ve yerinde dönüşümü sağlamaktır.

6- Sizce Şişli’yi diğer ilçelerden ayıran en belirgin üç özellik nedir?

1- Şişli’nin en belirgin özelliği demografik yapısıdır. Kadim medeniyetimizin ve coğrafyamızın bize emanet ettiği değişik inanç gruplarına mensup vatandaşlarımızın bulunmasıdır. Ermeni’si,Yahudi’si, Süryani’si ile birlikte hoşgörü ortamında barışın egemen olduğu çok renkli bir yerleşim merkezidir.

2- Şişli hoşgörünün başkentidir.

3- Aynı zamanda Şişli moda ve eğitimin de merkezidir. Kültür ve Sanat hayatının canlı olduğu ilçemizde sanat camiamızın önemli isimleri de yaşamaktadır. Şişli bir çok üniversite kampüsünü içerisinde bulunduran bir eğitim merkezine dönüşmüştür.

7- Şişli halkına ve seçmenlere mesajınız nedir?

Şişli ilçemiz iş, finans ve eğitim merkezi olması çok renkli kültürel yapısı ve hoşgörü iklimiyle İstanbul’umuzun en önemli ilçelerinden biridir. Şişlimizin bu zenginliğine yakışır hizmet alabilmesi en tabii hakkıdır. Yeni Türkiye kurulurken, yeni Şişli’nin de kurulması çok gecikmemelidir. Hizmeti kendisine şiar edinmiş AK Parti kadrolarının Şişliye hizmet etme zamanı gelmiştir. Aydınlık yarınlar dileğiyle tüm Şişlili seçmenlerimize selam ve saygılarımızı gönderiyoruz. Her şey Türkiye için.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ