ORHAN TÜRKER

Okuduğunuz makale
2023 YILI BÜTÇESİ PARTİLER ADINA MECLİS KONUŞMALARI VE İSTANBUL MİLLETVEKİLİ SAYIN MEHMET AKİF HAMZA ÇEBİ
Anasayfa   /    Köşe Yazarları   /    Orhan Türker   /    2023 YILI BÜTÇESİ PARTİLER ADINA MECLİS KONUŞMALARI VE İSTANBUL MİLLETVEKİLİ SAYIN MEHMET AKİF HAMZA ÇEBİ

23 Aralik 2022 - 09:44

orhan@kentimsisli.com.tr

Orhan Türker

ORHAN TÜRKER

2023 YILI BÜTÇESİ PARTİLER ADINA MECLİS KONUŞMALARI VE İSTANBUL MİLLETVEKİLİ SAYIN MEHMET AKİF HAMZA ÇEBİ

Bir sürü parti sözcüsü; tahrik edici, birbirlerini yaralayacak kadar sinirleri geren, akıl ve izan dışı, gerçek meselelerden uzak, utanç verici davranışlar yaparken. Bir aklı selim sahibi beyefendi, ders verircesine hiçkimseye sataşmadan, Maliye Bakanlığındaki Ankara - İstanbul Defterdarlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Gelirler Genel Müdürlüğü tecrübelerine dayanarak, hayranlıkla kendini başta sayın Meclis Başkanı Mustafa Şentop olmak üzere bütün parti gruplarına dinletti!

Astolan futbol küluplerinin amigoları gibi saldırgan olmamaktır...

Maliye Bakanlığında Merhum Sayın Prof Dr. Ekrem Pakdemirlinin özel danışmanlığını yaptığım dönemde kendisini İstanbul Defterdar Yardımcısı iken tanımıştım. O günkü kanaatim beni yanıltmadı, mutluyum!

Sayın Mehmet Akif Hamza Çebi’nin babası merhum Personel Yarbay Sayın Halid Hamza Çebi, Mehmet Akift’ten ilham alarak, asımın nesli düşüncesine dayanarak, kendisine Mehmet Akif adını vermişti. Babasını ve tanıyanları hiç yanıltmadı!

Sayın Mehmet Akif Hamza Çebi, insan yapısı herkese eşit olarak her işi planlı ve programlı yapar. Vefa duygusu engindir. Çare üretir. Sanat yönü mükemmeldir. Beethoven dinler, Türk Sanat Müziğine hayrandır. Neşet Ertaş ve Aşık Veysel sempatizanıdır. Kemençe ve Tulum sesine hayrandır. Bu sesleri duyduğunda Karadenizin dalgaları gibi kıpır kıpırdır. Salvador Dali, Picasso, Osman Hamdi gibi ressamların hayranıdır.

Osman Hamdi beyin Kaplumbhağa Terbiyecisindeki zerafet, Yahya Kemal’in Endülis’teki Raks, Dede Efendinin Hicaz Peşrevindeki ritim, Mimar Sinan’ın portrelerindeki olağanüstülük, Tiyatro ve Sinemayı sevdiği için Sanata değer veren yapısı vardır.

Sayın Hamza Çebi, enflasyonun yapışkan olanının toplumları ve yönetimleri çekirge sürüsü istilasına uğramış bir afet olarak görür. Çarenin, üretim devlet destekli süspansiyonlar ve anadoludaki göçün tersine dönmesinde görür. Maliye Bakanlığındaki görevlerinde Ankara ve İstanbul Deftardırlığı yaparken, mükellefleri ezmeden, üzmeden rekor seviyede vergi toplamıştır. Sayın Hamza Çebi, devlete saygılı dini ve milli duyguları ailesinden gelen terbiye ile değerlidir, yüksektir.

Kısaca, bu bütçenin konuşmacılarının içinde yıldız gibi parlamış ve Halk Televizyonunda İsmail Küçükkaya’nın misafirliğindeki akıl dolu konuşmaları bana, şayet Sayın Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olursa yeni bir liderin Sayın Hamza Çebi şahsında doğacağı düşüncesini vermiştir.

Dileğim, bütün parlementerlerin Sayın Hamza Çebi gibi konuşmalarında, devleti yönetenlere başta sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere nezaket ve yol gösterici konuşmalar yapmalarıdır.

Yeni Yılınız Kutlu Olsun.

 

MAKALEYE YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Makaleye hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ