KURTULUŞ (TATAVLA) SPOR KULÜBÜ: TARİHİN IŞIĞINDA YÜKSELEN BİR EFSANE

Okuduğunuz haber
BU BİR KATLİAMDIR

ŞİŞLİ'DE 'EMEKLİLERE PAZAR DESTEĞİ' BAŞLADI: İLK ÖDEMELER HESAPLARA YATIRILDI

Anasayfa   /    SİYASET    /    BU BİR KATLİAMDIR

BU BİR KATLİAMDIR

Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren yasa teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu’nda kabul edildi. Türkiye genelinde hayvan severlerin büyük tepkisini çeken teklif, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek.

SİYASET      27 Temmuz 2024 - 21:25     0

BU BİR KATLİAMDIR

Sokak Hayvanları Yasa Teklifi Komisyonda Kabul Edildi

Gözler Meclis'te: Hayvanlara Kıymayın Efendiler

Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren yasa teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu’nda kabul edildi. Türkiye genelinde hayvan severlerin büyük tepkisini çeken teklif, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek.

Katliama Hayır!

Sahipsiz köpeklerin toplanarak uyutulmasını öngören yasa teklifi, "cinayet" olarak nitelendiriliyor. Hayvan severler, "Sadece havladı diye bir hayvanı 'saldırgan' ya da 'kamu güvenliği bakımından tehlikeli' ilan etmek veya tek doz aşıyla tedavi edilebilecekken 'bulaşıcı hastalığı var' diyerek katletmek çok kolay," diyerek tepkilerini dile getiriyor.

Hayvan Hakları Savunucuları Ayakta

Hayvan hakları örgütü HAKİM, çözümün "kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat" modelinde olduğunu savunuyor. Mevcut yasanın doğru uygulanmadığını belirten DEM Parti'li Keziban Konukcu, "Yasayla belirlenmiş olan hayvanları koruyan uygulamalar yapılmadı. Tam tersine bu zamana kadar baştan savma bir yaklaşımla hayvanların durumları göz ardı edildi," dedi.

Siyasi Direniş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yasa teklifine karşı çıkarak, "Bu kanun teklifi, hayvanları katletmeyi meşrulaştırıyor," dedi. Muhalefet partileri, yasa teklifine karşı direnişlerini sürdüreceklerini ve süreci uzatmak için çeşitli yöntemler kullanacaklarını açıkladı.

Meclis'ten Umutlu Bekleyiş

Yasa teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek. Hayvan severler ve muhalefet, düzenlemelere karşı mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Sivil Toplum Kuruluşları Ayakta

Sahipsiz hayvanların toplanması ve popülasyonunun azaltılması için HAYTAP, çözüm önerilerini Cumhurbaşkanına sundu. HAYTAP açıklamasında, "1910'lu yıllarda İttihat ve Terakki Partisi’nin yaptığı gibi binlerce köpeği Hayırsız Ada gibi bir yere toplamak sorunu çözmediği gibi o dönemdeki toplumu da vicdani olarak yaralamıştır," denildi. HAYTAP, köpek ticaretinin durdurulması ve üretim çiftliklerinin kapatılması gerektiğini vurguladı.

HAYTAP'tan 4 Öneri

HAYTAP, sahipsiz köpeklerle ilgili yaşananlara çözüm önerileri sunan 4 maddelik bir eylem planı hazırladı:

  1. Özel Birim Kurulması: Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde, kısırlaştırma ve üretim çiftliklerinin denetlenmesi dahil tüm yetkileri olan liyakat esasına dayalı bir birim kurulması.
  2. Köpek Üretimi ve Ticareti Yasaklanmalı: Evcil hayvan üretimi yasaklanmadıkça tüm çabalar yetersiz kalacaktır.
  3. Kırsaldaki Köpekler: Kırsaldaki köpekler mikroçiplenmeli ve kısırlaştırılmalıdır.
  4. Hayvan Hastaneleri: Her şehirde en az bir hayvan hastanesi kurulmalı ve özel hayvan hastanelerine teşvik verilmelidir.

HAYTAP, bu önerilerin hayvan hakları mücadelesine ışık tutmasını umut ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadış, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşaılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her trlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hi yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ