Pozitif ayrımcılık yapacağım, Feriköy'ü yönetmeye talibim.
FERİKÖY Mahallesi muhtar adayı Özlem Kılıç "Feriköy'ü örnek mahalle yapacağım, başta kadınlarımız olmak üzere hep birlikte yöneteceğim. Feriköy İstanbul'un incisi olacak" dedi.
Özlem Kılıç kendisiyle ilgili olarak şunları söyledi: "İstanbul Şişli'de 1980 yılında dünyaya geldim. Beyoğlu Ticaret Meslek Lisesi ön muhasebe bölümü mezunuyum. Evliyim, üniversiteye giden bir kız annesiyim. Seymen Sokaktak küçük bir esnafım. İnsanlarla beşeri ilişkilerim kuvvetlidir. Hayvanseverim. İnsanlarla diyalog kurmayı, sorunlara çözüm üretmeyi, yardımlaşmayı severim. Müzik dinlemek, kitap okumak, temizlik yapmak, seyahat etmekten hoşlanırım."
Pozitif ayrımcılık
Türkiye'de kadınların verdikleri daha ileri demokrasi mücadelesine katkı vermek için yola çıkan Muhtar Adayı Özlem Kılıç, “İnsanı insan yapan en büyük değerin karşılıklı sevgi ve saygıya dayandığına inanan biri olarak mahallemin muhtarı olmak için yola çıktım. Birebir iletişimle çözülemeyecek sorun kalmayacaktır. İnsana yüreğe dokunmak esasıyla bölgemizde kronikleşen pek çok probleme çözüm sağlanabilir. Buna inanan biri olarak çocuklarımıza kadınlarımıza kısaca tüm Feriköy halkına engellisi, yaşlısı ile çok daha yaşamsal bir bölge kazandırmak arzusundayım. Yolu birlikte yürüyelim" dedi.
Kadınlar ve çocuklar önceliğim olacak
Mahallemizde yoğunluğu kadınlar ve çocuklarımız oluşturuyor. Geleceğimiz olan çocuklarımızın başta beslenme ve eğitim olmak üzere onlara her türlü desteği vereceğim. Ekonomik durum ortada çocuklarımız beslenemiyor. Okula aç gidip aç dönüyorlar. Bu sorunun çözümü için ilgili kurumlarla görüşerek çözüm üretmek hedefimdir. Aynı şekilde genç kızlarımız ve kadınlarımızda aynı şekilde ülkede ekonomik krizden en ağır biçimde etkilenen kesimler olarak gündemin ilk sırasında yer alıyorlar. Onların da sorunları önceliğimdir. Onların sorunlarını da öncelikle ele alacağım Her an yanlarında olacağım. Türkiye'de kadın olmanın zorluğunu çok iyi biliyorum.
Kadınlarımız yaşadıkları çevrede güvensiz hissediyor, istihdam oranı erkeklerin yarısından daha az! Türkiye'de, yükseköğretim mezunu olan 25 ve daha yukarı yaştaki kadınların oranı sadece yüzde 20,9 olarak kaydedildi. Kadınların istihdam oranı erkeklerin yarısından daha az olurken hanehalkı ferdi tarafından yapılan ev işlerini de genellikle kadınlar üstlendi. Türkiye'de kadınların yüzde 30,4'ü yaşadığı çevrede gece yalnız yürürken, yüzde 48,9'u ise yaşadığı çevrede güvensiz hissediyor. 2022 yılında 15 ve daha yukarı yaştaki istihdam edilenlerin oranı yüzde 45,2 olduğu görüldü. Bu oran kadınlarda yüzde 28,0, erkeklerde ise yüzde 62,8 oldu. Bu durum Feriköy mahallemiz içinde geçerlidir. Bu yüzden de önceliğim kadınlarımız olacaktır.
Güvenlik en önemli sorunlardan biridir...
Yaşam memnuniyeti araştırması sonuçlarına göre , yaşadıkları çevrede gece yalnız yürürken kendilerini güvensiz hissedenlerin oranı yüzde 21,8 iken bu oran kadınlarda yüzde 30,4, erkeklerde yüzde 13,0 oldu. Evde yalnız otururken kendilerini güvensiz hissedenlerin oranı yüzde 5,0 iken bu oran kadınlarda yüzde 6,8, erkeklerde yüzde 3,2 oldu. O yüzden gerek gece aydınlatmaları gerek kolluk güçleriyle birlikte güvenliğin saağlanması konusunda elimden geleni ypamaya çalışacağım.
Önceliğim kadın; Önceliğim İnsan ve Önceliğim Feriköy olacaktır.
Muhtar Adayı Özlem Kılıç’ın öncelikleri ise şunlar;
1- Kaldırımların düzenlenmesi
2- Sokakların ve caddelerin düzenli bir şekilde temizlenmesi
3- Yaşlılarımızın ve gençlerimizin sosyalleşebilecekleri bir mahalle evi yapılması
4- Çocuk parklarının güvenliği, temizliği
5- Sokak Hayvanları ve evcil hayvanlar için alanlar
6- Mahallemizin aydınlatma ışıklarının yanmayanlarının onarılması ve periyodik bakımlarının yapılması