Mahmut Şevket Paşa mahallesinin mülkiyet sorununu çözmek üzere Şişli Belediyesi öncülüğünde ortak bir anlayışla hareket edebilmek için mahallede faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının, eski/ yeni Belediye Meclis üyelerinin, belediye teknik personelinin ve mahalle muhtarının da içinde bulunduğu bir Koordinasyon Kurulu kurulmuştu.
Bu koordinasyonun görevi, öncelikle 2981 sayılı kanun gereğince vatandaşları Hak sahibi yapan tapu tahsis belgeleri, ödeme dekontları ve tapuya esas teşkil edecek evrakların toplanması, milli emlak müdürlüğüne gönderilmesi ve takibinin yapılmasını sağlamaktı.
İkinci olarak, mahallenin diğer sorunlarını da bu koordinasyon içinde gündem yaparak ortak bir iradeyle çözüm üretmek ve sorunun çözümüne katkı sunmayı hedeflemekti.
OKDER Yöneticileri gazetemiz yazarı Hüseyin Toksöz’e yaptığı açıklamaya göre; ‘’Şişli Belediyesi mahalledeki hak sahiplerinden 1123 adet evrak topladı. Topladığı bu evrakları 22 Ekim 2021 de Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Müdürlüğü’ne teslim etti. O tarihten bugüne evrakların akıbeti konusunda hiçbir seçilmiş yetkili mahalleliyi ve koordinasyon kurulunu bilgilendirmedi. Aksine, Koordinasyon kurulu her ay toplanma kararı alınmış olmasına rağmen aylardır toplanamadığını’’ ifade etti.
BAŞKAN KESKİN SÖZ VERMİŞTİ
Muammer Keskin Mahmut Şevket paşa mahallesi Tapu mülkiyet sorunun çözümünü 31 Mart seçimi öncesi vaatleri arasında yer vermiş ve bunun için mahalleden oy istemişti. 3 yıl gecikmeyle de olsa Mahmut Şevket Paşa sakinlerinin yarım asırdır çözülemeyen tapu sorununu Şişli Belediyesi Aralık 2021 tarihinde yapılan Meclis toplantısında gündeme getiren Başkan Keskin, “Mahmut Şevket Paşalı komşularımın tapularını almaları için elimden gelen her şeyi yapacağım Tapu onların analarının ak sütü gibi helaldir’’ demişti.
MİLLİ EMLAK’A VERİLEN 1123 ADET EVRAKIN AKİBETİ NE OLDU?
Başkanın bu seçim vaadi ve sözlerinin akıbetini sormak üzere mahalle sakinleri kendisiyle görüşmek üzere tekrar Belediyeye gitti.
Mahallede daha toplanması gereken 3 bine yakın hak sahibinin evrakları neden toplanmıyor? Mahallede açılan ofis kalan evrakları toplamayacaksa neden hala boş duruyor ve tutuluyor?
OKDER yöneticileri ve kalabalık bir mahalle sakini bu sorulara cevap almak için 8 Nisan 2022 de Şişli Belediyesini ziyaret etti. Mahalle sakinleri kendilerini görmemezlikten gelen ve muhatap almak istemeyen yok sayan Belediye yetkililerine tepki gösterdi.
Ortamın gerilmesi sonucu, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Doğan Kılınç'ın devreye girmesiyle meclis salonu açıldı ve görüşmeler orada devam etti.
Meclis salonundaki görüşmeler neticesinde koordinasyondan sorumlu Belediye yetkilisi sorulan sorulara tatmin edici cevap veremeyince Başkan Yardımcısı Doğan Kılınç ; "Bize 10 gün süre verin, Belediye Başkanıyla birlikte bu sorunlarınızı konuşmak için sizleri tekrardan çağıracağız" demesi üzerine mahalle sakinleri belediyeden ayrıldı.
Gazetemize açıklamalarda bulunan OKDER Yönetimi ‘’ bu mahallenin seçilmiş 4 CHP'li meclis üyesi (Alaattin Alkılıç, Fatoş Hamzalı, Hasan Ercan, Medet Çekemci) ve mahalle muhtarı var bu sorumluluk sadece OKDER'e ait değil. Bu bilgilendirmeyi Şişli Belediyesi yetkilileri yapmıyorsa, OKDER kadar muhtar ve meclis üyeleri de mahalleliye karşı sorumludur. OKDER olarak bizler komşularımıza karşı sorumluluğumuzu her daim yerine getirmeye devam edeceğiz. Şişli Belediyesi’ni de görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Görevini yapmayan ve savsaklayan seçilmişleri bundan sonra teşhir edeceğiz’’ dedi.