Bilim Evleri hakkında Başkan Hayri İnönü şunları ifade etti:
” Bir yer hayal edin, çocukların kodlama öğrendiği, yaratıcı yazarlık atölyelerine katıldığı, müzeleri ziyaret ettiği, sanatsal aktivitelere katıldığı… Eğitime erişimi kısıtlı olan mahallelerimizde açtığımız 3 Bilim Evimizde 4 yılda binlerce öğrenciye hizmet verdik. ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerimize İngilizce, Matematik, Fen Bilgisi ve Türkçe alanlarında destek olmayı amaçladık. Öğrencilerimizin okul derslerine paralel bir eğitim hizmeti sunan sistemimiz, okul başarılarını da görülür ölçüde artırarak memnuniyet sağladı. Hedefimiz bilimle, sanatla yetişen bir nesil yaratmak.”
Bilim Evi programları;
Öğrencilerin akademik başarısını artırmayı,
Öğrencilerin matematik ve sözel derslerde daha fazla başarı göstermelerini,
Öğrencilerin okumaya karşı ilgi ve yeteneklerinin artmasını,
Öğrencilerin yeni ilgi alanları ve beceriler kazanmasını,
Öğrencilerin ev ödevlerini öğretmen gözetiminde daha kaliteli yapmalarını,
Öğrencilerin olumlu sosyal davranışlar kazanmalarını,
Öğrencilerin kendilerine olan güvenlerinin artmasını,
Öğrencilerin, düzenli yapılan konu anlatımları ve ders tekrarları sayesinde okul ve merkezi sınavlara en iyi şekilde hazırlanmalarını,
Öğrencilerin düzenli olarak ders çalışma alışkanlığı kazanmalarını,
Öğrencilerin araştırma becerileri kazanmalarına katkı sağlamayı amaç edinmiştir.
Ders Dışı Etkinlikler
Yaz ve kış dönemleri boyunca öğrencilerin birçok sanatsal, eğitsel ve kültürel etkinliğe katılmaları hedeflenir. Öğrencilerin farklı kazanımlar edinmesi ilkesiyle İstanbul Modern Sanat Müzesi, Sadberk Hanım Müzesi, Koç Müzesi, Sabancı Müzesi, Sunay Akın Oyuncak Müzesi, Barış Manço Müzesi, İş Bankası Müzesi, Havacılık Müzesi gibi İstanbul’un önemli müzelerine düzenlenen geziler, öğrencilerin kültürel ve sanatsal açıdan gelişimini sağlamaktadır. Öğrenciler katıldıkları atölye çalışmaları ile farklı bakış açıları kazanmaktadır.
Yapılan tüm etkinlikler öğrencilerin yaş seviyesine ve bireysel ihtiyaçlarına göre düzenlenmektedir ve ücretsizdir.
Bunlara ek olarak her hafta farklı bir yazarın rehberliğinde gerçekleştirilen Yazarlık Atölyesi çalışmamızla öğrencilerin hayal dünyasını genişletmenin yanı sıra sosyalleşerek genel kültür sahibi bireyler yetişmesine katkıda bulunmaktayız.
Ayrıca Gülbağ Bilim Evinde profesyonel IM satranç eğitmenimiz ile yürütülen satranç kulubumuz öğrencilerin algoritmik düşünce becerisi geliştirmelerine katkı sağlamaktadır.
Kodlama Eğitimleri
Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük etmek ve genç nesilleri eğitimle güçlendirerek kodlama bilincini yaymak için biraraya gelen Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat ile işbirliği halinde yürüttüğümüz “Yarını Kodlayanlar” başlıklı kodlama eğitimlerinde çocuklarımız sadece teknoloji tüketicisi olmayıp yeni teknoloji ya da dijital eser yaratmanın yollarını öğreniyorlar.