Anasayfa
06 Eylül 2021 - 20:27
ŞİŞLİ BALKAN GÖÇMENLERİ DERNEĞİ 2. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ve MHP İlçe Başkanı Tuncer Yılmaz’ın da katılım gösterdiği Şişli Balkan Göçmenleri Derneği Olağan Genel Kurulu 5 Eylül Pazar günü dernek merkezinde üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Genel kurula tek aday olarak giren kurucu başkan İbrahim Aşık, yeniden Şişli Balkan Göçmenleri Derneği Başkanlığına seçildi.

Açılış konuşmasını yapmak üzere söz alan İbrahim Aşık, “Belediye başkanımız Muammer Keskin, değerli muhtarımız Kemal Şen, siyasi partilerin kıymetli temsilcileri ve Şişli Balkan Göçmenleri Derneği’nin güzide üyeleri, 2. olağan genel kurulumuza hoş geldiniz. Sizlere kısaca Şişli’de yaşayan Rumeli Türk’lerinden bahsetmek isterim. Bizler eski adı Yugoslavya şimdiki adı Kuzey Makedonya olan bölgede 6 asır boyuncu Osmanlı topraklarını canı pahasına korumuş, bu uğurda türlü bedeller ödemiş özbeöz Yörük Türk’leriyiz. Ayrıca büyük bir onurla ifade etmek isterim ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de hemşerileriyiz. Bizler, yaklaşık 30 yıl boyunca Yugoslavya Devletinin ve aimilasyon politikalarına dayanmış dininden, dilinden, geleneklerinden ve en önemlisi Türklüğünden milim taviz vermemiş geri adım atmamış dedelerimizin torunlarıyız. 1950’li yılların sonuna gelindiğinde Yogoslava Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yapmış olduğu antlaşma neticesinde,  Türklerin anavatanına 600 sene sonra dönüş yapma istekleri kısıtlı olarak da olsa kabul görmüştür. Bu geri dönüşün ilk şartlarından bir tanesi de göşmenler olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti Konsolosluğundan alınan yardımın istemeyeceğine dair imzalı taahütlü bir belgedir. Dedelerimizden dinlediğimiz zorlu göç yolculuğu 1955-1962 yılları arası, önce trenle Sirkeci Garı’na daha sonra da İstanbul’un çeşitli bölgelerine dağılmak üzere gerçekleşmiştir. Bizim büyüklerimiz yaşamak için, güzel Şişli’yi seçmiştir. Herkes bilir ki; Rumeli Türk’lerinin olduğu yerde huzur ve refah vardır” dedi.

“KARDEŞİNE KARDEŞİM DEMEYEN, ELİN OĞLUNA EFENDİM DER”

Sözlerine dernekten bahsederek devam eden Aşık, “Kısaca derneğimizden bahsetmek gerekirse; Şişli Balkan Göçmenleri Derneği, ilçedeki Rumeli Türk’lerinin sesi olmak, kültürümüzü yaşatmak ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla 2017 yılında kurulmuştur. 4 yıl gibi kısa sürede çok ciddi yol kat eden derneğimiz; kültür gezisi, çocuk şenliği, iftarlar, mevlit programları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel programlar, cenazelerde lokma dağıtımı, kahvaltı programları gibi organizasyonlar düzenlemiştir. Ayrıca ülkemizde yaşanan felaketlerde mağdur olan felaketzedelere yardımlarda bulunduk. Pandemi süresince ihtiyaç sahiplerine 252 adet dolu dolu yardım paketleri dağıttık. 4 yılda ne yapılabilirse biz onun fazlasını yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Dernek; gönül bağı, can bağı, aidiyet duygusu, sosyalleşme demektir. Bu dernek bizlerin kontak merkezidir, buluşma noktasıdır. Bizler, kıraathanede misafir ağırlayacak bir kültürden gelmiyoruz. Hele ki düğün, cenaze duyurusunu camii camına asan bir kültürden hiç gelmiyoruz. Bizler 600 yıllık Balkan Türk’lerinin torunlarıyız, bunun farkında olalım. Bu derneğin kurucu başkanı olarak Şişli’de yaşayan Rumeli Türkü kardeşlerime sesleniyorum: Gelin birlik olalım, ayrılıkta azap vardır. Çok güzel bir Balkan atasözü vardır, “Kardeşine kardeşim diyemeyen, elin oğluna efendim der” bu atasözünün değerini bilelim. Değerli başkanımız Muammer Keskin, içinde bulunduğumuz 2008 ada 57 parselin 45 yıldır çözülemeyen bir tapu sorunu vardır. İnsanlar bıkmış, usanmıştır. Haksız bir uygulama ile sürekli imar değişikliğine itilen bu bölgenin artık gerçek sahiplerine verilmesini talep ediyoruz. Şişli Belediye Başkanı olarak sizlerden bu talebimizi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na iletmenizi rica ediyoruz. Dernek başkanı olarak, başta Şişli Belediye Başkanımız Muammer Keskin olmak üzere MHP İlçe Başkanımız Tuncer Yılmaz ve siyasi parti temsilcilerine ve tüm katılımcı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

MUAMMER KESKİN: CAMİNİN İÇİNİ DÜZELTTİK, ŞİMDİ SIRA DIŞINDA

Daha sonra söz alan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Bu dernek ve o coğrafya ile ilgili çok şey söylememe gerek yok. Mustafa Kemal Atatürk’ün hepimize emanet ettiği bu vatanın var olabilmesi için çırpınan Rumeli Türk’lerine ancak bir minnet borcumuz olabilir. Bu vatanı özel kılan şey farklı coğrafyalardan insanların bir arada yaşayabilmesidir. Böyle kozmopolit bir ilçenin belediye başkanlığını yapmanın da beni ayrıca mutlu ettiğini ifade etmeliyim. Bakın ülkemizin her bir yanında ayrı bir felaket yaşanıyor. Ancak milletimiz, farklı görüşlerini bir tarafa bırakarak birbirine kenetlenmiş halde felaketzedelere yardım ediyor. Ancak şunu da söylemeliyim ki; devletin şefkatli kolları buralara uzanmıyor. İnsanlar kaderine terk edilmiş durumda. Derneğe gelecek olursak, burada yaptığınız işi gerçekten tebrik ediyorum. Dayanışma kültürünüz gerçekten çok hoş. Belediye başkanı olarak, borç içinde bir miras aldığımızı söyleyebilirim. 4 aydır maaş bekleyen çalışanlar vardı ancak an itibarıyla yalnızca devlete borcu olan bir belediyeyiz. Bakın ben burada 5 yıl kiracıyım, ev sahibi sizlersiniz. Bizim yapmamız gereken sizlerden elde ettiğimiz vergileri sizin ihtiyaçlarınız için kullanmak. Tapu sorunu için şunu söyleyebilirim; benim dünya görüşüm haklı olandan yanadır. Öncelikle bizim birimimiz sizinle bir çalışma yapsın bu konuda, daha sonra size söz veriyorum Ekrem Bey’i iyice bilgilendireceğim bu konuda. Kendisini de buraya getirebilirim. Sizi kandırmak istemem, kısa vadede çözülecek bir sorun değil bu. Ancak biz de çalışmaya bugün başlamayacağız. Bununla ilgili çalışmalar yaptırdık daha önce. Ancak söylediğim gibi belediyeyi 2 milyar lira borçla devir aldım ve sokağa daha yeni yeni çıkabiliyoruz maalesef. Camiinin içini düzelttik, şimdi sıra dışında. Tek isteğim sizlerin huzuruna çıktığımda yüzümün kızarmamasıdır. Davet ettiğiniz için teşekkür ediyor ve hepinize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Genel kurul toplantısının ardından yönetim, denetim ve disiplin kurulları şu şekilde oluştu; Yönetim Kurulu: İbrahim Aşık (Başkan), Ercan Yılmaz (2. Başkan), Sadiye Can (Kadın Kolları Başkanı), Murat Güneş (Genel Sekreter), Gülseren Şen (Başkan Yardımcısı), Nazlı Kalaba (Sayman), Yüksel Şenler (Tesis Sorumlusu – Başkan Yardımcısı)

Yedek Üyeler: Nebi Çalışkan, Ömer Aşık, İsmail Vardar, Yasin Damyan, Şefikalı Şen, Kazım Çalışkan, Nedim Rastgele

Denetim Kurulu: Elmas Çavuşoğlu, Metin Ergin, Kubilay Keskin, Mehmet Abinikman, Serkan Kasap, Gürbüz Güler, Merzat Bağlar

Yedek Üyeler: Hayrünisa Çetin, Ali Osman Türk, Kubilay Atık, Nazmi Uygun, Hasan Keskin, Ahmet Çavuş, Emine Yıldırım

Disiplin Kurulu: Hanife Durmaz (Kad. Kol. Başk. Yard.), Hülya Gönülkırmaz (Kad. Kol. Başk. Yard.), Yeliz Çarpan (Kad. Kol. Başk. Yard.)

Yedek Üyeler: Nazlı Türk, Hülya Hobek, Emine Ürkmez

Divan kurulu önderliğinde oylanan 8 maddenin üyelerce kabul edilmesi ile birlikte toplantı sona erdi.KENTİM ŞİŞLİ HABER MERKEZİ AHMET/ŞAHBAZ

YORUM BIRAKIN
YORUMLAR (0)
Habere Hiç Yorum Yapılmamış.
ÖNERİLEN HABERLER