Şişli Mecidiyeköy Mahallesi'nde 10, Şişli Feriköy Mahallesi'nde 3 kişi muhtar olabilmek için yarıştı. Feriköy Mahallesi’nden Sema Alkaya ve Mecidiyeköy Mahallesi’nden Emre Acar rakiplerini geride bırakarak seçimin kazananları oldu. Gazetemizin muhabirleri Damla ile Eda, her iki muhtarımız ile samimi bir röportaj gerçekleştirdi.
EDA: Öncelikle kendinizi bize tanıtır mısınız?
SEMA ALKAYA: 30 yıldır Feriköy’de oturuyorum. Evliyim, iki kız annesiyim. Kuvayi Milliye İlköğretim Okulunda ve Mehmet Pisak Anadolu Lisesinde kızlarım okudular. Ben de onlar okurken her iki okulda Okul Aile Birliği Başkanlığı görevini yaptım. Şimdi iki kızım üniversiteyi bitirdi çalışıyorlar. Feriköy Muhtarlığında bir önceki dönem aza olarak hizmet etmiştim. Önceki muhtarımız Sevim Meriç sağlık sorunlarından dolayı istifa etti. 6 Haziran’da seçimlere gittik 1608 oy alarak muhtar seçimini kazandım.
EDA: Siz ve rakipleriniz daha önceden muhtar adayı olmuş muydunuz?
SELMA ALKAYA: İlk defa Muhtarlığa adaylığımı koydum. Diğer adaylarımızdan biri 3, diğeri ise 2 kez muhtar adayı olmuşlardı.
EDA: Mahallenizde birinci derece önceliğiniz nedir?
SELMA ALKAYA: Birinci önceliğim kadın arkadaşlarımla beraber proje üretmek, bir kooperatif kurabilmek. Çalışan kadınlarımız için çocuklarını bırakabileceği bir kreşimiz var ama yaz okulumuz yok. Tabi ki buna imkanlar el verirse kadınlarımızın bir kooperatifi ve el emeklerini satabileceği bir stant kurmak istiyorum.
EDA: Mahallenizde temel sorunları nelerdir? Siz bu sorunları çözmek için neler yapmayı planlıyorsunuz?
SELMA ALKAYA: Mahallemizin çok sorunu yok. Belediyemiz sağ olsun, kreşimiz ve sağlık ocağımız var. Öncelikli planımız Yaz okulunu hayata geçirebilmek. Ayrıca yaşlılarımız ve hayvan severlerimiz için de planlarımız var. Eksiklerimize gelecek olursak, vatandaşlarımızın şöyle oturup birbirleriyle sohbet edebilecekleri, sosyalleşebilecekleri bir alanları yok. Ben bu eksikleri kapatmayı planlıyorum.
EDA: Verdiğiniz cevaplar için teşekkür eder yeni görevinizde başarılar dileriz.
SELMA ALKAYA: Rica ederim bana bu fırsatı sunduğunuz için ben teşekkür ederim.
DAMLA: Öncelikle bize kendinizi tanıtır mısınız?
EMRE ACAR: 1987 Şişli doğumluyum. Evliyim, dört yaşında ikiz çocuk babasıyım. 36 yıl muhtarlık yapan Recep Acar benim amcam olur. Bundan sebep muhtarlığa bir aşinalığımız var. Rahmetli Şevket Katılmış ile birlikte iki dönem çalıştım, birinci aza olarak hizmet ettim. Şevket bey hastalığından dolayı vefat edince Kaymakamlık 26 Ocak tarihinde beni vekil olarak atadı. Altı aylık bir vekillik dönemim oldu. O dönem en önemlisi arkamızda halkımız vardı. Sağ olsunlar bize en büyük desteği halkımız verdi.
6 Haziran’da yapılan seçimlere 3’ü kadın toplam 10 kişi katıldık. 4 bin kişi oy kullandı. 1395 oyu ben aldım. Geri kalan oylar diğer 9 kişiye bölündü. İkinci olan adayla aramızda 850 oy fark vardı. Böyle büyük bir farkla seçimi kazanmış olduk. Tabii ki bu halkımızın desteği ile oldu, onlar sayesinde başardık. 2024 Muhtarlık adaylığı zamanına kadar daha iyi çalışıp aynı kararlılıkla devam edeceğim.
Şunu da eklemem gerekirse, diğer muhtar adaylarının arkasında siyasi partiler ve spor kulüpleri gibi destekçileri varken, bizim arkamızda sadece vatandaşlarımız vardı.
DAMLA: Siz ve rakipleriniz daha önceden muhtar adayı olmuş muydunuz?
EMRE ACAR: Ben ilk defa aday oldum, diğer adaylardan Elif hanım, Şevket bey döneminde bir kere aday olmuştu.
DAMLA: Mahallenizde birinci derece önceliğiniz nedir?
EMRE ACAR: Mahallemizde birinci önceliğimiz; mahallemizde kreş yok, park yok. Yıkılan bir binamız vardı, 30 yıldır yıkılamıyordu, onların yıkımına vesile olduk. Yıkılan yerin bir kısmı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, geri kalan kısmı Şişli Belediyesinde. Belediye Başkanımız Muammer beyle görüşeceğiz. Buranın giriş katına emekliler için bir lokal yapmayı planlıyorum, daha sonrasında burayı planladığımız amaçlar doğrultusunda kullanacağız.
Kadınlarımızın huzuru ve mutluluğu bizim önceliğimiz!...
Kadınlarımızın sosyalleşeceği, dinlenebileceği bir yerimiz yok. Burası lokal olduktan sonra haftanın bir günü sadece kadınlara tahsis edilecek. Kadınların durup dinlenebileceği, gerekirse sabahtan akşama kadar sohbet edebilecekleri, dedikodu yapacakları, oyun oynayabilecekleri, el işi becerilerini geliştirecekleri, tam anlamıyla gönüllerince zaman geçirecekleri ve hiçbir erkeğin giremeyeceği bir yer haline getireceğiz. Lokalimizi yaptıktan sonra üst katına sağlık ocağını getirmeyi planlıyoruz. Çünkü sağlık ocağımız bize çok uzakta kalıyor. En üst katına muhtarlık binasını taşımayı hedefliyoruz. Şu anki muhtarlık binamızı komple yıkıp buraya daha çok ağaçlandırma yapacağız. Oturma, dinlenme ve çocuklar için park alanları da buna dahildir. Bu konu hakkında Belediye Başkanımızla da görüşeceğiz. Büyük ihtimalle o da olumlu karşılayıp buraya bir imzasını bırakmış olur. Bundan sonra da diğer eksiklerimizi de mahalle sakinlerimizle görüşüp tamamlayacağız. Çok istediğim bir şey daha var. Rahmetli Şevket beyin yapmak isteyip de yapamadığı şeyleri de sürdürmek istiyorum.
DAMLA: Rahmetli Şevket Bey Ne Yapmayı Planlıyordu?
EMRE ACAR: Rahmetli Şevket Muhtarımızın kreş projesi vardı. Bir de elektrik kabloları binaların üzerinden geçiyor, bunların yer altına alınmasını sağlayacaktı. Ömrü yetmedi inşallah bunları ben tamamlayacağım.
DAMLA: Verdiğiniz cevaplar için teşekkür eder yeni görevinizde başarılar dileriz.
EMRE ACAR: Ben de KENTİM ŞİŞLİ Gazetesine teşekkür eder yayın hayatında başarılar dilerim.
KENTİM HABER MERKEZİ: DAMLA PEKİTKAN - EDA GÖNGÖR